Drageid leirskole
7748 Sætervik
Tlf: +47 72 57 75 18

Vanlige spørsmål som elevene har før leirskoleopphold.

Når står vi opp?

Dere står opp vanligvis kl. 7.30 unntatt siste dagen hvor dere står opp kl. 7.00. Det høres tidlig ut, men faktum er at de fleste elevene våkner tidligere hos oss enn de vanligvis gjør. Derfor er de fleste våkne når vekkingen pågår.

 

 

Når spiser vi frokost?

Vi spiser vanligvis frokost kl. 8.15 hvor da elevene smører seg niste slik at de har både midt på dagen og noen brødskiver i tillegg ( oppbevares i kjøleskap ) som de kan ta etter middagen. Foreksempel når de har en eller annen aktivitet på fritiden ute. Det er veldig typisk på Drageid at elevene er ute på et eller annet også i fritida si.

Når spiser vi lunchpakken vår?

Om morgenen smører vi minst to matpakker. Den ene bruker vi  til lunchpakke, den andre til kveldsmat. Vi spiser lunch som regel i mellom kl. 12.00 og 13.00 avhengig av hvor vi er og hvordan det passer i forhold til aktivitetene. Den andre legges i kjøleskap og vi spiser den om kvelden etter middagen. Mange ganger spiser vi den ute mens vi holder på med aktiviter, for eksempel roing. Elevene vil som regel være ute hele tiden om kvelden og er på sitt soverom bare i forbindelse med soving.

Når spiser vi middag?

Som regel spiser vi middag Kl. 17.30.

Når har vi undervisning?

Vi starter undervisninga ca kl. 09.00 og holder på til ca kl. 17.00. Midt på dagen har vi som regel en liten pause hvor vi også spiser lunch. Kl. 18.30 har vi en samling hvor vi blant annet planlegger neste dag. Den prøver vi å gjøre så effektiv som mulig. Deretter har elevene fri fram til legging hvis ikke klasselærerne vil ha en samling med for eksempel loggskriving, elevprogram/underholdning o.s.v.

Når har vi fritid?

Som regel er vi ferdig med undervisningen ca kl. 17.00 og elevene har da fri fram til middag som er  kl. 17.30. (Unntatt kjøkkengruppa som møter 15 min før måltid, dette går på omgang). Så har vi som sagt en samling  kl. 18.30  som vi prøver å bli ferdig med så fort som mulig. Hvis ikke lærerne har noe dere skal gjøre etterpå så er dere fri fram til ca kl. 21.00 hvor det da er tid for å forberede legginga. Det ser ut som at jo mer elevene er i aktivitet,  organisert eller på fritida si, jo bedre blir miljøet, og dess bedre trives elevene.  Det som er fint på Drageid, er at elevene er i aktivitet med et eller annet også på fritida si, så dere må regne med at dere er svært lite på rommene deres.

Når legger vi oss?

Ca kl. 20.45 begynner elevene å gå inn på sine rom hvor de pusser tenner o.s.v. Kl. 21.00 skal elevene kommet til ro i sengene sine, og kl 21.30 skal det være stilt. Det høres kanskje for noen i tidligste laget , men jeg kan love dere at dere vil oppdage at dere absolutt trenger den søvnen som det er lagt opp til. Dere er som regel ute hele dagen, og spesielt dere som vil velge mere spenstige aktiviteter som klatring, grotting o.s.v. trenger å være opplagt for klare de fysiske og psykiske utfordringer som dette krever. Jeg tror jeg kan love dere en spennende uke, men jeg hører at foreldre sier at elevene sovner tidlig den kvelden de kommer hjem.

Hvor mange skal det være på hvert rom ?

I hovedbygget er det 6 på det fleste rom bortsett fra ett hvor en kan ha 10 hvis det trengs.  Vi har også 4 rom med plass til 2 på.  Disse brukes oftest som lederrom.

I det nye annekset er vi 4 eller 5 på hvert rom. Detaljer her vil avtales med hver enkelt skole

Hvem skal vi dele rom med:

Drageid leirskole setter opp hvor elever og ledere skal bo. Ut i fra dette er det lærerne deres som setter opp hvem dere skal dele rom med. Jentene er i annekset og guttene er i hovedbygget når det er flere enn 50 elever.  Dere deler rom med noen dere kjenner i fra klassen/skolen.

Må vi spise fisk hver dag?

Nei, vi har faktisk bare en dag hvor elevene kan på prøve å spise ren fisk til middag. Den dagen har vi i tillegg også annen middagsmat, og de fleste elevene spiser både fisk og noe annet den dagen. Men for de da som liker fisk har vi denne dagen meget god, og selvfisket  fisk! Ellers kan det jo hende at det blir grillet fisk på bål. I tillegg har vi fiskekaker en dag!

Må vi bli med på fjellklatring, grotting og kajakk?

Nei, disse aktivitetene er bare for de som har lyst til å prøve. Men vi merker en tendens til at stadig flere har lyst til å prøve. Vi er opptatt av at alle skal prøve å utfordre sine grenser for hva de tør eller tror de klarer under trygge forhold, men utfordringer kan jo være så mangt, foreksempel det å lære seg å ro, eller å gå fra Sætervik til Drageid (Sætervikmarsen). Vi streber etter at alle får positive utfordringer i forhold til sitt nivå.

Er det farlig å bli med på klatring?

Det er klart at klatring stiller store krav til sikkerhet, derfor er erfaring svært viktig.

På Drageid har vi drevet med aktiviter som stiller større krav til sikkerhet i mange år og er svært rutinert i dette. Jeg selv ble godkjent som trener II Fjell i Norges Klatreforbund i 99 og er medlem av Norges Tindeklubb. Begge deler stiller store krav til erfaring som fjellklatrer. Jeg har i mange år vært instruktør i klatring og vært blant annet med som leder i flere redningsoppdrag innen fjellklatring.

Når dere kommer til Drageid, gjennomgår dere et innkjøringsprogram på ca 3 timer hvor vi blant annet jobber helt aktivt med konsentrasjon, da denne er helt avgjørende for sikkerheten. Når klatring gjennomføres på forsvarlig måte, er det trygt, selv om en likevel hele tiden må være nøye på sikkerheten.

Vi har ca  8000 gjestedøgn i året uten større skader i klatring. Derimot har vi hatt  fire benbrudd i forbindelse med fotballbanen!


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+

pushlimitDrageid leirskole

Drageidveien10
7748 Sætervik
Tlf: +47 72577518

80x60 facebookFølg oss på
Facebook

instagramFølg oss på
Instagram

 

Webløsning ©2017 av Web Norge
[X] Lukk